CPHome

UI/UX

KBHjem - Appudvikling og layout

Den stillede opgave

I projekt 1.3 fik vi til opgave at udvikle en app i Adobe Experience Design ud fra én af de tre opstillede kategorier. Jeg valgte at lave en prototype på en boligsøgningsapp for unge studerende i Københavnsområdet.

Resultatet

Målgrupppe

Min målgruppe var meget specifik og jeg udformede to personaer, som jeg kontinuerligt havde in mente, mens jeg udarbejdede appen og dens set up. Jeg tog udgangspunkt i brugernes behov for en overskuelig oversigt over det københavnske boligmarked og udformede prototypen efter, hvad der ville gøre lige netop min app favorabel for dem.

Appudvikling: Layout og design

Appens layout skulle ose af modernitet og ungdommelighed. Derfor valgte jeg en frisk orange farve, da den udstråler vitalitet og energi, samtidig med at den giver et pift af farve til et ellers simpelt layout. Jeg valgte en moderne sans serif font, der er simpel og nem at læse. Ikonerne fastholdt jeg den orange farve og jeg lavede dem bløde og enkelte i formen.

Jeg valgte at gøre appen så lettilgængelig og overskuelig som mulig. Man kan bevæge sig rundt på en meget organisk måde og man kan altid komme tilbage til sit udgangspunkt, uanset hvor man befinder sig i appen ved hjælp af den fikserede menubjælke.

Feedback

Jeg modtag god ros for min app, særligt med fokus på ”godt layout”, ”visuelt fin”, ”nem at navigere i” og ”god dokumentation, der viser fremskridt og proces”.

Af kritik blev det pointeret, at min originale font farve ikke stod særlig læsbart frem og at ikonerne i menubjælken var lidt svævende i udtrykket. Dette fik jeg naturligvis ændret, så jeg stod tilbage med et godt udgangspunkt til en app-prototype.

en_US
da_DK en_US