Simble

UI/UX

Simble - redesign af website

Den stillede opgave

Vi fik tildelt en start-up-virksomhed, der hører under Inkubatoren, en start-up-hjælp, der findes på Copenhagen Business Academy. Virksomheden, vi kom i kontakt med, var Simble, hvis produkt er en timeregistreringsapp til fagforeninger og lønmodtagere. Opgaven indebar at udvikle et WordPress-site til vores start-up og håndtere alt det grundlæggende inden for WordPress og SEO. Derudover ønskede vores klient, Simble, grafisk content til deres sociale medier samt informerende videoer.

Resultatet

Vores projekt

Projektet startede ud med, at vi modtog et kort skriftligt brief om den start-up, som vi havde fået tildelt. Ud fra briefet og yderligere research af deres eksisterende website samt sociale medier udformede vi en liste med spørgsmål, der skulle give os et indtryk af klienten samt de ønsker, der måtte være for det færdige resultat.

Projektets rammer og visuel identitet

Vi fik løse tøjler til projektet – det eneste fastlagte er den turkis-grønne nuance, som virksomheden har udvalgt som sit kendetegn. Derfor satte vi en styleguide op med tre monokrome turkisgrønne farver samt fonts, så vi havde en klar stil, vi kunne stræbe efter. Herfra startede vi fra bunden og diskuterede internt i gruppen, hvad siden skulle indholde og hvordan dette skulle struktureres. Vi skitserede et sitemap og satte kort derefter igang med at bygge grundstrukturen af WordPress-siden. I og med det er en start-up, der skal forsøge at vinde indpas på det danske marked, er der stor fokus på produktet og formålet med siden.

De havde i forvejen et ganske fint logo, der dog havde en aquablå farve, der clashede med deres udvalgte turkisgrønne. Derfor valgte jeg at optimere logoet i farven, så det stemte overens med resten af deres visuelle udtryk.

WordPress theme og childtheme

Meget af projektet var baseret på det tekniske ved at arbejde med WordPress og oprette et childtheme, samtidig med at det også gav os erfaring med at arbejde med reelle personer i en reel virksomhed. Vi arbejdede på at gøre siden meget brugervenlig og moderne i udtrykket, således at designet vil fungere i lang tid fremadrettet. Vi valgte et meget simpelt og minimalistisk tema, som vi efterfølgende ville style i et childtheme, således at siden kunne blive præcis, som vi gerne ville have det.